Här är den vackra killen Agus. Han är fortfarande en unghund och har redan hunnit bli övergiven två gånger.
Första gången blev han inlämnad av sin första familj till Malaga hundgård, då kan han inte varit mer än några månader. När han hade varit på hundgården ca fyra månader så fick han i augusti månad en ny familj, som personalen på hundgården verkligen trodde var den perfekta familjen för Agus. I familjen fanns mamma, pappa och två barn – fyra och tio år gamla. Agus och barnen blev goda vänner till att börja med, men sedan förändrades allt – det yngsta barnet kunde inte låta honom vara ifred utan skulle hela klänga på honom, dra honom i svansen, skrika rakt i öronen på honom och ta hans leksaker ifrån honom. En dag så tröttnade Agus och morrade till åt barnet, inget annat. Men mer behövdes inte utan allt blev Agus fel, han lämnades genast tillbaka till Malaga hundgård. De påstod också att han hade väldigt mycket jakt i sig och att han hade dödat många fåglar. Man tror inte riktigt på deras berättelse då det på hundgården finns både duvor och sparvar och han har aldrig reagerat på dem. De ville nog ha ytterligare en ursäkt för att de inte längre ville ha kvar sin hund.
Nu när han för andra gången är tillbaka på hundgården är han ganska så ledsen och tycker inte om att bli instängd i kenneln, utan han älskar när han får vara ute i playpen med volontärerna. Han var också väldigt rädd när han kom men med kärleksfullt bemötande har han nu blivit en tryggare och kärleksfull kille.
Agus har lätt för att hitta nya vänner, både bland människor och hundar, han är en mycket social hund som tycker om att leka, med hund eller människa spelar ingen roll. I början kan han vara lite blyg men så snart han lärt känna en så går det över, då vill han inte lämna personen i fråga.
Agus har inte några problem att dela leksaker eller mat. han går perfekt i koppel och har lärt sig att göra sina behov utanför kenneln.
Han är en hund full av energi, perfekt för en aktiv familj som älskar äventyr och aktiviteter. Nu hoppas vi att Agus äntligen skall hitta sin föralltidfamilj, en familj som är villig att jobba med de eventuella problem som kan dyka upp. Man kan naturligtvis aldrig veta hur en flytt påverkar en vovve. Han är ju också en podenco så gällande jakt, som förra familjen skrev om, så kan man heller aldrig garantera att man kommer kunna ha honom lös, även om de nog överdrev en hel del i sin beskrivning.