Toppbild4

Nur - senior

Namn: Nur
Kön: Tik
Ålder: Född maj 2011
Vikt: 25 kg
Mankhöjd: 65 cm
Finns i: Nuvarande hemmet

Beskrivning:

Uppdatering 25 september 2019

Nu finns hundarna också separat.

Vi har under en längre tid försökt hjälpa Nurs och Charlies nuvarande familj att hitta nytt hem till dem. Önskemålet från familjen var att de skulle kunna placeras ihop men då det eventuellt beroende på det ”kravet” inte kommit några intressen så kan det vara aktuellt att söka separata hem till dem.

Det är ganska akut nu. Familjen har råkat ut för sjukdom vilket gör att de under det senaste året varit helt beroende av hjälp av andra nära och kära för att klara situationen. Nu kommer de familjemedlemmarna att flytta utomlands i november månad och då kommer det inte alls fungera för dem. Så här är lite uppdateringar på båda vovvarna och om ni känner att någon av hundarna skulle kunna få sitt hem hos er så vänligen skicka intresseanmälan. Självklart är fortfarande ett gemensamt hem det ultimata. 

Nur kommer från SOS och är en försiktig flicka som behöver lite tid på sig inför nya saker. Hon behöver ganska mycket motion, eftersom hon inte kan vara lös får hon promenader i koppel och får springa i trädgården. Inomhus är hon lugn och håller sig mycket för sig självt, men kommer fram för att mysa då och då. Det går bra att lämna henne ensam, hon verkar mest vila då.

Hon är nervös inför nya saker och behöver tid på sig för att anpassa sig i sin egen takt. När man väl lärt känna henne är hon en underbar kompis, en riktig bästa vän.

Hon bor idag med en hundkompis och de har aldrig bråkat, men de flesta nya hundar är hon misstänksam mot och behöver som med allt annat få ta det i sin egen takt, men jag tror att Nur helst skulle vilja vara någons enda hund om det inte finns möjlighet för henne att fortsätta bo med sin storebror.


16 februari 2019

Nur och Charlie kan tyvärr inte stanna kvar i sitt nuvarande hem, vilket är mycket tråkigt. Vi kommer försöka hjälpa familjen att hitta ett nytt hem till dem. Förhoppningen är att de ska slippa skiljas åt utan får fortsätta bo tillsammans, det blir tillräckligt stor förändring i deras liv ändå. Nedan familjens beskrivning av hundarna.

Nur kommer från SOS och har bott hos mig sedan februari 2012.

Hon är en mjuk flicka som gärna myser och bäddar ner sig när hon är inomhus, men utomhus är det full fart. Hon kräver ganska mycket motion och hon älskar att springa men är inte helt pålitlig om hon får springa lös. Idag får hon långa promenader i koppel och har en trädgård där hon får busa lös, det fungerar jättebra.

Nur är lite nervös inför nya människor, men det ger sig så länge hon får hälsa i sin egen takt. 

Hon bor i ett hem med både tonåringar och bebis och det är inga problem, hon är en fantastisk familjehund om man låter henne visa det på sitt sätt, hon kan både busa och ta det lugnt och känner av läget väldigt bra. Hon gör inte så mycket väsen av sig om man inte ger henne uppmärksamhet, då är hon gärna nära och myser.

Katter kan inte vara i närheten av Nur. Andra hundar än "storebror" Charlie är hon misstänksam mot. Hon vet sin plats och förväntar sig att andra hundar skall veta sin.Bild 2019-09-25 kl. 10.51

Bild 2019-09-25 kl. 10.51 (2)

thumbnail_019

Bild 2019-09-25 kl. 10.50

thumbnail_11205857_1397430463915117_1083104482_n 2

thumbnail_IMG_2125

thumbnail_WP_20160407_012 1