Untitled

Castana - bokad till Tyskland

Namn: Castana
Kön: Tid
Ålder: Född mars 2014
Vikt: 26 kg
Mankhöjd: 55 cm
Finns i: Malaga hundgård

Beskrivning:

10 augusti 2019

Castaña blev dumpad av sina ägare på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Man väljer att dumpa henne när man haft henne i nästan 5 år. Som tur var blev hon räddad av Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Hon har befunnit sig på hundgården sedan i juli månad. 

Volontärerna beskriver henne som en mycket kärleksfull trevlig vovve. Hon blir alltid glad när volontärerna kommer på morgonen. Hon delar kennel med flera hundar och hon har inga problem med de hundar hon har fått träffa. Hon fungerar även med katter. 

Höjer man rösten eller håller handen ovanför huvudet hukar hon sig och blir rädd. Vi tror att hon blev dumpad på grund av att man haft henne som vakthund och hon inte skötte sitt ”jobb” tillräckligt bra. Vi tror också att hon blivit slagen. 

Castaña går bra i koppel och hon tycker om att upptäcka världen. När hon möter andra hundar på promenader går hon gärna fram och hälsar.

Vi söker ett hundvant hem till Castaña som kan jobba med henne med mjuka metoder och förstärka hennes självförtroende. Ett lugnt hem med mycket kärlek. Man bör även ha vana av hundar av denna brukshundstyp.

Castaña är resklar i början på oktober

Film

DSC04439

DSC04445

DSC04453

DSC04461

DSC04459