Toppbild11

Dalma - bokad

Namn: Dalma
Kön: Tik
Ålder: Född mars 2018
Vikt: 18 kg
Mankhöjd: 55 cm
Finns i: Malaga hundgård

Beskrivning:

13 juni 2019

Dalmas förra ägare bestämde sig för att hon inte längre skulle få vara en medlem av deras familj och dumpade henne till Malaga hundgård. Kanske hade hon blivit större än de räknat med, inte längre denna söta lilla valp som de en gång skaffade, utan har vuxit upp till en mycket trevlig ung tik, en härlig hund.

Dalma älskar att leka och är en glad hund, hon tycker om bollen och vill gärna att volontärerna skall leka med henne och kasta bollen till henne. Det är inga problem att ta den från henne.

Hon verkar vara en mycket smart hund, som vet när det är lekdags eller inte. Om man t.ex kommer in i hennes kennel för att sköta om någon av hennes kennelkompisar så förstår hon att det inte är tid för lek utan sitter lugnt och stilla och väntar och låter dem göra sitt jobb.

Dalma är social med alla typer av hundar, tikar eller hanar, små eller stora. Hennes önskan är bara att leka och hon förstår snabbt vilka som vill vara med på en lekstund och vilka som inte är intresserade och dem låter hon vara ifred. På något sätt lyckas hon få nästan alla att delta i leken, och sprider glädje till alla de vovvar hon delat kennel med. Till och med de hundar som har väldigt svårt med socialisering.

Dalma är mycket tillgiven och när hon inte leker med sin boll eller med sina hundkompisar kommer hon gärna nära volontärerna för att få lite klappar och kramar.

Hon har varit på besök i “katteriet” och man kan se på filmen att hon verkar väldigt försiktig, nästan rädd för dem och vill ut därifrån. Om det skulle finnas katt i nya hemmet så skulle hon säkert kunna vänja sig vid den. Dalma skulle nog kunna passa i de flesta familjer, bara man har gott om tid för henne. Aktivering både fysiskt och mentalt, lek och mysstunder skulle hon säkert uppskatta.

Film

 

 

_MG_9734

_MG_9678

_MG_0058

_MG_9657

_MG_1184 2

_MG_9712

_MG_9784

_MG_1176