324

Luna

Namn: Luna
Kön: Tik
Ålder: Född november 2017
Vikt: 5 kg
Mankhöjd: 28 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

9 juni 2019

Gemensam info om Sol och Luna

Dessa små tjejer blev  av sina tidigare spanska ägare inlämnade till en avlivningsstation. De bekräftade deras ålder och att de är mor och dotter. De sa att de inte längre ville ha sina hundar, och att de inte hade bott inomhus, de var ”utomhus”-hundar.  Man slutar aldrig förvåna sig över hur folk är eller hur de behandlar sina hundar. Som tur var så var det en mindre rescue-grupp som såg att dessa vovvar blivit inlämnade och frågade oss om vi kunde hjälpa till att hitta nya hem till dem. De räddade deras liv, så naturligtvis ska vi hitta några fina, kärleksfulla hem till Luna och Sol. Nu har de bara varit en kortare tid på SOS hundgård men lite separat beskrivning av dem kommer här:

 

Mamma Sol

En verkligen kärleksfull liten tjej som älskar uppmärksamheten hon får nu när hon är på SOS.

Hon är tillgiven och mycket vänlig men inte alls krävande. Sol tycker om att sitta i knä och att gosa. Hon tycker om sina promenader och går bra i kopplet.

Sol är en mycket bra mamma till lilla Luna, överbeskyddande kan man nog säga, hon håller hela tiden ögonen på var Luna är. Det kan nog, förhoppningsvis, bli en lättnad för henne när hon inte längre ska behöva passa på Luna hela tiden utan kan börja leva sitt eget liv. Naturligtvis kan det ta lite tid för henne att anpassa sig till det livet också, men sedan kommer hon säkerligen blomma ut.

Sol kan nog passa i de flesta familjekonstellationer, en underbar liten tjej som verkligen förtjänar mycket kärlek och omvårdnad. Om det finns barn i familjen bör de vara från skolåldern och uppåt.

 

Dotter Luna

Luna är en blyg, tyst liten hund som hittills i sitt liv inte fått uppleva kärlek och uppmärksamhet. Hon har bara varit en kort tid på SOS men börjar så smått komma ur sitt skal. Luna håller sig för det mesta i närheten av sin mer trygga mamma, men hon har börjat bli nyfiken och komma fram och hälsa på volontärerna och sitter då gärna i knä för en liten mysstund. Hon förändras från dag till dag  och tycker det är kul med tiden i playpen och de dagliga promenaderna. Hur Luna kommer ta det att skiljas från sin mor är svårt att säga, så vi söker ett hem som har mycket tid och kärlek att ge henne. Hon behöver lära sig att lita på människor. Ett lugnt hem utan små barn vore det bästa för Luna och det får gärna finnas en trygg hundkompis i hemmet.


Luna  är resklar från 25 juni


thumbnail_image7 2

thumbnail_image2

thumbnail_image3

thumbnail_image8

thumbnail_image6

thumbnail_image9 2