2222222222

Carmelito - bokad

Namn: Carmelito
Ras: Podenco - maneto
Kön: Hane
Ålder: Född januari 2016
Vikt: 11 kg
Mankhöjd: 28 cm
Finns i: Malaga dog pound

Beskrivning:

28 maj 2019

Carmelito befinner sig nu på Malaga hundgård. Hans tidigare familj hade lämnat in honom på en kennel där hundarna riskerar avlivning om de inte snabbt blir adopterade.

Det är en försiktig kille som sakta har börjat att vänja sig vid kennellivet. Man vet ju inte alls hur han haft det tidigare, men kan nog utgå från att det inte varit något bra liv.

Han uppskattar de gånger som de får komma ut från kennlarna och leka i playpen, och han tycker det är kul att jaga bollen. Carmelito är trygg tillsammans med de andra hundarna och börjar bli mer och mer trygg även med volontärerna. Man ser på filmen att han är ganska så stel och lite osäker när han blir klappad men man jobbar på att få honom att bli en tryggare och mer framåt kille.

Carmelito är väldigt söt med sina korta ben och långa kropp. Man kan naturligtvis inte säga helt säkert vad han är för ras men han har det typiska utseendet hos en podencotax.

Podencos är ju jakthundar så hur det är med hans jaktinstinkter är ju inte något man vet, så kanske kommer det bara bli koppelpromenader samt att man kan ha honom lös på inhägnat område.

Man har börjat lite med koppelpromenader och det verkar som om han har lätt att lära. 

Carmelito kommer kunna var klar att resa i slutet av juli 

Film


DSC_0343

DSC_0347

DSC_0354

DSC_0408

DSC_0418