324

Diva - bokad

Namn: Diva
Ras: Mastin
Kön: Tik
Ålder: Född april 2018
Vikt: 35 kg
Mankhöjd: 63 cm

Beskrivning:

11 maj 2019

Gemensam beskrivning av Diva och Darcy

Diva och Darcy är syskon. De blev hittade och räddade när de var små – de hittades tillsammans med sin döda mamma och de var då sju valpar i kullen. Det var några personer som stannade och plockade upp dem och tog dem till en hundgård inåt landet – där fanns redan för många hundar och för få personer som skulle ta hand om alla hundarna, de gör så gott de kan men det finns ingen möjlighet att ge alla hundar den uppmärksamhet som de behöver.

När valparna var ca fyra månader så blev de smittade av parvo-virus och tre av syskonen dog. Av de fyra som överlevde fick Madonna komma till SOS hundgård förra sommaren och har nu fått hem i Sverige, en bror fick ett hem i Spanien. Nu är det alltså Diva och Darcy som hoppas att det ska vara deras tur att få komma till egna kärleksfulla familjer/hem.

Dessa vackra, kärleksfulla och vänliga unga hundar är fortfarande kvar på samma hundgård och allt de vill är att få uppmärksamhet och vara nära människor. Pga att det bara är en ensam person – och inga volontärer – på gården så får de tyvärr inte några regelbundna promenader. När det kommer besök så fullkomligt kastar de sig över en och kan inte få nog av kel och mys.

 

Beskrivning Diva

Man kan beskriva Diva som supervänlig och älskvärd. Under tiden som vi nyligen besökte hundgården var hon så glad. Hon är trygg och verkar ivrig att göra rätt, hon verkar intelligent och vi tror att hon är en lättlärd tjej. Hon vet hur man ger ordentliga kramar. Diva bor med fler andra stora hundar och det fungerar bra, men det är tid med människor hon verkligen vill ha. Hon är den av syskonen som har svårast att anpassa sig och skulle verkligen behöva få komma från gården, så nu hoppas vi att någon faller för henne och vill ge henne ett hem. Diva var den minsta valpen i kullen men trots att hon inte är så hög för att vara mastin är hon en kraftigt byggd tjej.

 

Beskrivning Darcy

Darcy är, som sin syster, en supertrevlig och älskvärd hund, som gärna vill ha uppmärksamhet. Han bor med fler stora hundar och hans älskar dem alla. Darcy ger sig inte in i några bråk med någon av dem han delar kennel med. Han är lekfull och något av en buspojke. Darcy har ingen aning om hur stor han är när han leker och springer runt. Han lyckades någon gång komma ut från hundgården men tog bara några varv runt och kom sen tillbaka av sig själv. En riktig personlighet - i hundformat.


Både Diva och Darcy är vackra, stora, unga hundar med mycket potential. De är vänliga och har förtroende för människor. De behöver hem hos någon/några som gärna vill aktivera dem och lära dem det som de ännu inte kan – miljöträning t.ex.

De är väl inte hundar som bör bo i en lägenhet kanske. Önskedrömmen vore ju en gård, eller i alla fall hem i lantlig miljö.


Diva och Darcy skulle kunna vara klara att resa inom kort.

 

 

 


059

053 2

067

062

057

065