22

Freja - bokad

Namn: Freja
Kön: Tik
Ålder: Född mars 2018
Vikt: 6 kg
Mankhöjd: 29 cm
Hals: 25 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

12 april 2019

Freja är den ena av två småhundar som nyligen kom till SOS från en dam i en by inåt landet, Alora. Folk i byn vet att hon aldrig säger nej till att ta emot övergivna hundar. Hon har dock inte möjlighet att placera eller egentligen ta hand om dem alls, då det blivit alldeles för många för henne, så SOS försöker då och då hjälpa till med några hundar. Freja och den andra lilla hunden hittades vid en väg för några månader sedan, i bra kondition men utan något microship.

Freja är en liten hund med karaktär, enligt volontärerna är hon en supergullig vovve. Hon kan vara försiktig vid första mötet men när hon väl känner personen är hon trygg. Hon accepterar närhet men det verkar inte vara något som hon är van vid. Hon har anpassat sig bra på gården och det märks varefter dagarna går att Freja kommer bli en stor personlighet. För tillfället delar hon kennel med Chevy och Frans, fram till nyligen var där ytterligare några småhundar i gruppen och lilla Freja försökte då att vara bossen. Hon är snabb att säga till de andra om de gör något som hon inte gett tillåtelse till.

Hon går bra i koppel och var duktig när det var dags för besök hos veterinären, trots att hon tyckte att det var lite läskigt. Freja kan passa i de flesta familjekonstellationer. Hon behöver en familj som ger henne massa kärlek och kan bygga hennes självförtroende i nya situationer. Helst skulle nog Freja vilja att det fanns en hundkompis i hemmet men hon kan förstås även bo som enda vovven i familjen. 

Hon kan vara resklar från mitten av maj.

 

 

thumbnail_Freja 4

54257004_988054774728325_3192830932105035776_n

thumbnail_Freja 5

thumbnail_Freja 2

thumbnail_Freja 7

thumbnail_021