topp-bilder

Mia

Namn: Mia
Kön: Tik
Ålder: Född december 2018
Vikt: 12 kg. (11 apr)
Mankhöjd: 48 cm - växer
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

12 april 2019

Mia hittades övergiven vid den kommunala sopstationen, då hon inte var mer än sex veckor gammal. Tyvärr är det ett ställe som är populärt för ansvarslösa personer att dumpa sina djur på, och många vet nog också att en kvinna som hjälper övergivna hundar bor i närheten. Det var också hon som hittade Mia men hon kunde bara behålla henne några veckor och sedan fick hon komma till SOS hundgård. Hon var vid god hälsa när hon hittades men tillbakadragen och förstås rädd, så hon fick flytta in till volontärernas hus för att få sällskap av valpen Unni som redan bodde där. Unni är en mycket framåt och trygg vovve och förhoppningen var att hennes trygghet skulle stärka även Mia. Nu leker de mest hela dagarna och hon är en nyfiken rolig liten valp men hon är fortfarande försiktig och tillbakadragen när hon ska träffa nya personer.

Många av de volontärer som är eller nyligen varit på gården har fallit för Mia och när hon väl lär känna dem lite mer så beter hon sig som den kärleksfulla valp hon är. När hon litar på någon får de gärna handskas med henne och hon sitter gärna I knä, men med främmande personer är det läskigt och då försöker hon springa iväg och gömma sig. Detta är något som hennes nya familj måste vara beredd att jobba med, att bygga hennes förtroende för människor, och att det får ske i hennes egen takt.

Mia går utan några problem bra ihop med alla de andra hus-hundarna, oavsett storlek och ålder. Hon har också mött många av kennel-hundarna när de kommit till huset för att hälsa på. Man har börjat att koppelträna henne och det går bra.

Mia är en vänlig tjej och hon kommer säkerligen växa och blir en ganska så stor hund. Man kan ju bara gissa sig till raser och en gissning är ju att hon är mix med vattenhund då hon har lockig päls och så kan det också vara mastin. Hon är ju bara ca 4 månader och redan en så stor hund så därför är mastin något man tror. En väldigt fin tjej är hon i alla fall. Och som redan skrivits måste familjen vara beredd att jobba med hennes självförtroende. 

Mia kan vara resklar från mitten av maj.

 

pup Mia 13

thumbnail_pup Mia 4

thumbnail_pup mia 7

thumbnail_pup Mia 9

thumbnail_pup mia 12

thumbnail_pup Mia 11