Toppbild12

Sixten - bokad

Namn: Sixten
Kön: Hane
Ålder: Född juli 2018
Vikt: 15 kg
Mankhöjd: 52 cm
Hals: 35 m
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

2 april 2019

Sixten hade blivit övergiven vid den kommunala sopstationen som ligger lantligt inte så långt från SOS. Tyvärr är det ett ställe som är populärt för ansvarslösa personer att dumpa sina djur på, många hundar har omhändertagits därifrån under åren. Personer hade sett honom sittande där under flera dagar och förstod att han var en övergiven hund. De kontaktade då SOS som hämtade honom. Han hade, som de flesta upphittade vovvar, inte något microchip men var i bra kondition. Sixten saknar halva sin svans, kan vara från en gammal skada. Veterinären uppskattade att hans ålder var ca 8-9 månader när han hittades. 

De första dagarna på gården var Sixten tyst och reserverad men nu har han anpassat sig till kennel-livet. Han är väldigt vänlig mot alla volontärerna, älskar att vara nära dem och vill gärna kramas, men han är inte någon krävande hund, utan en enkel hund som verkligen älskar närheten till människor.

Vid sitt senaste besök hos veterinären var han duktig och samarbetsvillig trots att han är lite osäker på veterinären.

Sixten kommer bra överens med alla hundar som han mött och för tillfället delar han kennel med Louise och Emilio och det fungerar mycket bra. 

Om man ser på honom så kan man med största sannolik säga att han åtminstone är en mix med Bordercollie. Han tycker om sina promenader och när det är tid för lek, men han har inte någon hög energi, vilket man kan koppla ihop med den rasen. Sixten är en kille som har mycket kärlek att ge till sin nya familj och vi tror att han kan passa in i de flesta konstellationer.

Sixten kan vara klar att resa från ca 6 maj.

Sixten 4

Sixten 2

Sixten 6

thumbnail_Sixten 1

thumbnail_Sixten 3

thumbnail_Sixten 5