Toppbild7

Idun - bokad

Namn: Idun
Kön: Tik
Ålder: Född januari 2017
Vikt: 7 kg
Mankhöjd: 39 cm
Hals: 28 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

16 januari 2019

Lilla Idun hade lämnats på spåret utanför volontärernas hus i julas. Det var när de gick på promenad med hundarna som hon låg där i gräset. Någon måste ha lagt dit henne precis innan hon hittades för de volontärer som hade gått ut bara en kort tid innan såg henne inte. Så de som lämnade henne där gjorde det med den avsikten att vi skulle hitta henne. Hon var i bra kondition men hade inte något microchip.

För tillfället bor Idun inne I volontärernas hus men hon trivs inte alls med så mycket aktivitet och närvaron av så många andra hundar. Hon vänjer sig ju mer och mer men det märks att hon inte är van vid att umgås med så många hundar. Hon verkar inte heller tycka om hundmaten, trots att man försökt med olika sorter. Antagligen är hon inte van vid vanlig hundmat utan är nog van vid resterna från familjens mat, men hon får nu vänja sig vid hundmaten lite i taget.

Något hon tycker om är att kramas med volontärerna, hon tycker om att tillbringa tid i något av sovrummen där det inte är många andra hundar och lite lugnare. Så med bara någon annan hund och en person, då kan hon koppla av och trivas. Om det händer för mycket i huset runt henne så kan hon skälla för att liksom säga till de andra att sluta. Planen var ju att hon skulle få flytta till en kennel men det är nog inte något som kommer passa henne. Nu hoppas vi på att hon inte ska behöva vänta så länge innan hon kan få ett eget hem, ett lugnt och kärleksfullt hem med mycket tid för henne. 

Idun är en underbar liten hund som helt enkelt inte gillar det jobbiga kennellivet. Vi har förstås inte någon aning om hennes historia men hon tycker om människor och visar inga tecken på fysisk misshandel. Hon har en fin personlighet och trots att hon blir lite stressad har hon aldrig försökt att göra något, som att nypas eller bitas. Det kan ju hända ibland när vovvens liv plötsligt vänds upp och ner och de inte har en aning om vad och varför det sker. 

Idun kan vara klar att resa från slutat av feb/början på mars 

thumbnail_024 2

thumbnail_015 2

thumbnail_019

thumbnail_017

thumbnail_018