Untitled

Esther - bokad

Namn: Esther
Kön: Tik
Ålder: Född februari 2018
Vikt: 14 kg
Mankhöjd: 48 cm
Hals: 31 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

11 januari 2019

Esther är en av 9 valpar som föddes I ett hem. Deras mamma tillhör en spansk familj som inte ville att deras hund skulle få valpar men de hade inte gjort något för att förhindra det. När valparna var ca 5 veckor så frågade familjen en privat hundgård om de kunde ta emot valparna. De accepterade på villkoret att mammahunden fick följa med och ta hand om sina valpar så länge de behövde henne. Så hon kom också till gården och var hos valparna i några veckor. Sedan fick hon flytta tillbaka till familjen, hon hade då blivit kastrerad för att undvika fler valpar. 

Efter en kort tid så drabbades valparna av ett virus (parvo) och alla tre hanarna dog medan de sex tikarna överlevde. I oktober så fick två av dessa komma till SOS hundgård för att vi skulle kunna hjälpa till att lättare hitta hem till dem. Alla sex är väldigt lika och det var inte så lätt att välja men förhoppningsvis ska vi kunna hjälpa fler av dem efter att Esther hittat sitt hem.

Esther är väldigt vänlig och mycket kärleksfull, hon vill gärna kramas. Om man frågar volontärerna om deras beskrivning av Esther så är det mysig som gäller.

För tillfället delar hon kennel med sin syster och två andra yngre hundar, det fungerar mycket bra. En av hanarna i kenneln är ung och ganska “på” men det bekymrar inte Esther alls. Hon är en enkel tjej som tycker om alla de hundar som hon har mixats ihop med.

Esther älskar sina koppelpromenader, hon kan ibland dra lite i kopplet om hon och hennes kompisar hittar något intressant att undersöka. Hon skulle behöva lite ensamträning i koppel, utan sina kompisar men det är svårt att hinna med det, många hundar och få volontärer. Så detta är något som nya familjen nog får ta itu med.

Hon är en tjej som tycker om att umgås med människor och hon vill gärna vara till lags och bli älskad. Esther älskar också sin mat så det borde vara lätt att träna henne, speciellt med hjälp av godis/mat.

Med sin härliga personlighet skulle Esther kunna passa in i de flesta familjekonstellationer. Hon är en mix av podenco så det kan finnas en del jakt i henne. Det är inte något som man märkt av ännu och det är alltså svårt att säga hur det blir när hon flyttar. Om man ser på bilderna så ser det ju också ut att vara labbe I henne. Men det är förstås en gissning då man inte vet vem som är pappan.

Esther kan vara klar att resa inom kort. 

Esther 1 2

Esther 3

Esther 4

Esther 7

thumbnail_017

thumbnail_019

thumbnail_019

Esther 5