Toppbild7

Kajsa - bokad

Namn: Kajsa
Kön: Tik
Ålder: Född juli 2018
Vikt: 7 kg
Mankhöjd: 38 cm. - växer
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

8 januari 2019

Gemensam beskrivning på Mimmi och Kajsa:

 

Mimmi och Kajsa föddes på ett fält nära den restaurang i byn som volontärerna brukar gå till. Deras mamma är en ung hemlös vovve som ibland brukade komma till grinden vid restaurangen för att se om där fanns någon mat till henne. Hon kom ganska nära människorna men aldrig tillräckligt nära för att de skulle kunna få tag i henne. Personalen såg sedan att hon hade fått valpar och frågade då SOS volontärer om de kunde hjälpa till.

I slutet av augusti, då valparna började gå omkring och följa sin mamma började volontärerna försöka få tag i dem. Det gick ganska lätt att få in valparna men mamman tog längre tid. Volontärerna tog varje dag med valparna till sin mamma så hon fick träffa dem. Till sist följde hon efter och kom in på gården. Hon ville dock inte bli fångad och instängd i någon kennel utan bodde fritt på gården. Valparna fick bo i en valpkennel inne hos volontärerna och fick massor av uppmärksamhet så de har sedan dess blivit vana vid att hanteras av olika personer och de älskar alla människor.

Nu har Mimmi och Kajsa flyttat till en kennel som de delar med tre andra valpar och två vuxna små tikar. De får leka i en större playpen två gånger om dagen och då är det ”full rulle” på alla vovvarna, de har jättekul ihop.

Mimmi och Kajsa är mycket lika till sättet och det är svårt att hitta något som skiljer dem åt, förutom utseendet då. Båda är trygga och vänliga mot alla. De är fortfarande väldigt nära varandra men ibland så kan de ”tjafsa” lite med varandra, det är ganska gulligt att se. När de var riktigt små var det för det mesta Mimmi som var mest framåt och ville kolla när det var något nytt och spännande men nu börjar Kajsa också bli mer framåt och lik sin syster även där.

Under deras tid I volontärernas hus så träffade de många av de andra hundarna av olika ålder och storlek. Vi tror att de kan passa I de flesta familjer. Två helt underbara små tjejer.

De kommer nog växa något mer men om man skulle gissa så kommer de nog inte att bli så mycket större. Alltid svårt att säga när man inte vet vem pappan är, mamma Amelie är dock en ganska liten hund.

De kan vara klara att åka från 17 februari.

 

thumbnail_032

thumbnail_026

thumbnail_040

thumbnail_049

thumbnail_051 2

thumbnail_054