klar 2

Lolly

Namn: Lolly
Kön: Tik
Ålder: Född februari 2017
Vikt: 9 kg
Mankhöjd: 41 cm
Hals: 27 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

8 december 2018

Mor och dotter:

Samma information på både Lola och Lolly tills vidare, uppdatering kommer senare när man ser mer av deras olika personlighetet.

Lola och Lolly var tidigare husdjur hos en spansk familj som bodde inåt landet. Trots att Lola var deras hund fick hon bo utomhus och aldrig komma in i huset, inte alls som vi ser på våra husdjur alltså. Under sitt första löp blev hon med valpar och en av dem är Lolly. Vad som hände de andra valparna är oklart. Tyvärr hände det en olycka med Lola en dag när hon var ute på en liten utflykt. Hon fastnade i en fälla och satt fast, så för att komma loss så tuggade hon på benet och kom på sätt lös och kunde ta sig hem, det är hemskt att tänka på. Lyckligtvis läkte benet men hon har nu bara tre brukbara ben och en stump kvar efter det skadade benet. Efter den händelsen ville inte familjen ha henne kvar längre utan lämnade både henne och valpen Lolly till en hundgård i närheten. Detta handikapp är inte alls något som stör Lola utan hon kan leva ett helt vanligt liv och vi hoppas att detta inte ska vara ett hinder för att någon kan ge henne ett eget hem. Efter att ha varit på hundgården New Day ungefär ett år har nu Lola och Lolly kommit till SOS hundgård med förhoppning att det ska vara enklare att hitta egna hem till dem.

Lola är en riktigt söt liten tjej som springer och leker precis som sina fyrbenta vänner. Hon har verkligen börjat uppskatta livet på SOS och vi börjar se hennes verkliga ”jag”. Hon älskar sin mat, sina promenader och något hon är extra förtjust i är sin vinterjacka som hon får ha på sig när det är sovdags.

Lola delar kennel med sin dotter Lolly och fler andra unghundar och det fungerar bra. Hon försöker vara som en mamma för dem och säger ifrån om något stör henne eller om de leker för tufft. Lola är en tjej som föredrar lugn och nog skulle uppskatta ett hem utan för mycket liv och rörelse utan ett lugnt och kärleksfullt hem med mycket tid för sköna promenader och mys i soffan. Hon kommer fortsätta utvecklas till en (ännu mer) underbar liten vovve i rätt hem

Lolly är en söt liten tjej med dåligt självförtroende. Nu när hon är på SOS hundgård och får en massa uppmärksamhet från volontärerna har hon börjat bli lite mer framåt och nyfiken, men det behövs fortfarande en del jobb med att få henne att känna sig trygg och få förtroende för människor, mycket nytt för dem båda. Hon delar ju kennel med sin mamma och några yngre vovvar. Hon leker gärna med dem men håller sig nära mamma Lola, hon håller alltid koll på var hon befinner sig när de är i playpen men man märker ändå att hennes beroende av mamma minskar mer och mer, de har ju alltid varit tillsammans sedan Lolly föddes så det är ju förstås stor förändring för lill-tjejen. Liksom sin mamma älskar hon mat, promenader och sin ”sov-jacka”.

Lolly är en vänlig hund som ännu inte börjat komma fram till människor för att få uppmärksamhet men när någon har tid för henne så säger hon inte nej till en stund av kärlek och gos. Till henne söker vi en familj som har tid och tålamod att fortsätta bygga hennes förtroende. Det allra bästa vore om det redan finns en hundkompis i nya hemmet. En trygg kompis att lära av.

Lola och Lolly är redo att resa inom kort.

 

thumbnail_033

Bild 2018-12-07 kl. 09.02

Bild 2018-12-07 kl. 09.02 (1)

Bild 2018-12-07 kl. 09.02 2

thumbnail_043

thumbnail_082

thumbnail_075

thumbnail_074 2