Klar1

Louise

Namn: Louise
Kön: Tik
Ålder: Född maj 2018
Vikt: 17 kg - 5 december
Mankhöjd: 56 cm - växer
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

7 december 2018

Då systrarna är så lika så kommer här en gemensam beskrivning av Thelma och Louise:

När de varit på SOS något längre kan det kanske bli aktuellt med uppdatering om man ser att de utvecklingar olikheter, men detta gäller för närvarande.

Dessa valpar hittades övergivna vid en populär rastplats av några engelsmän som var ute och rastade sina egna hundar. De såg att valparna letade mat bland soptunnorna. Då försökte de inte fånga in dem utan kom till SOS och frågade om vi hade möjlighet att ta emot hundarna om de åkte tillbaka och hämtade hem. Då vi sa ok till detta så åkte de tillbaka dagen efter och valparna var fortfarande kvar vid soptunnorna. Så familjen fångade in flickorna och tog med dem hem. Detta var i slutet av september och de hade möjlighet att hjälpa till och vara fosterhem till mitten av november då de kom och lämnade Thelma och Louise till SOS.

När de hittades var de tunna men annars i god kondition. De var osäkra men under tiden i fosterhemmet fick de mycket kärlek och uppmärksamhet vilket gjorde att de blev mer framåt och trygga. Flytten från fosterhemmet till hundgården var lite skrämmande men de har från dag ett varit mycket tillgivna och trygga med volontärerna.

Båda flickorna har nu anpassat sig och njuter av livet. För tillfället delare de kennel med Hugo och det fungerar bra. Varje dag så har de tid i playpen tillsammans med en annan grupp av unghundar och då är det ”full rulle” och de älskar dessa stunder.

Både Thelma och Louise är vänliga och kärleksfulla. De älskar människor och kommer bra överens med alla hundar de fått träffa. Vid lekstunderna i den större gruppen är Louise mer framåt och vill vara med på allt medans Thelma är lite mer reserverad. När det bara är systrarna och Hugo tycker hon det känns säkrare och vill vara med på allt.

Båda flickorna tycker om när det är dags för de dagliga promenaderna och de går fint i koppel.

Då de växt upp tillsammans och tillbringat sin första tid tillsammans är de väldigt nära varandra men håller också på att skaffa nya kompisar så att placera dem separat kommer inte vara några problem. De kan passa i vilken sorts hem som helst och skulle nog tycka det vore kul om det redan finns en hundkompis i nya hemmet, men detta är inte en förutsättning.

De kan vara klara att resa i början av januari.

 

thumbnail_042

thumbnail_001

thumbnail_004 2

thumbnail_020

thumbnail_062

thumbnail_024

thumbnail_087