klar 4

Bertie - bokad

Namn: Bertie
Kön: Hane
Ålder: Född mars 2017
Vikt: 7 kg
Mankhöjd: 31 cm
Hals: 26 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

13 november 2018

Bertie bodde som hemlös I en by inåt landet i maj månad. Några engelska personer som bodde i området började ställa ut mat till honom dagligen i försök om att kunna få tag i honom. Han var dock för nervös för att komma tillräckligt nära så de kunde ta honom. Som tur var så gick han själv in på deras gård efter några dagar och då kunde de omhänderta honom. Bertie togs då till en hundgård i närheten som drivs av en kollega till SOS, så nyligen har han fått flytta till SOS hundgård. Där har vi mer möjlighet att kunna hitta ett hem till honom.

När Bertie hittades var hans päls i en fruktansvärd kondition men efter ett besök hos hundfrisören så såg man en väldigt söt liten vovve som tittade fram under all päls. Han var pigg men lite tunn och man beräknade att han var runt året. Man kunde inte hitta något microchip på honom.

När han bodde på den tidigare hundgården så bodde han tillsammans med många andra hundar. Sen han flyttade till SOS hundgård så bor han i volontärernas sovrum och han börjar komma ur sitt skal. Där kan han välja på tre olika volontärers sängar att sova i och han får en massa kärlek och närhet. I och med denna närhet till volontärer har han verkligen blivit en mer framåt kille och han tycker mycket om när han får kramar och gos och volontärerna säger att de märker förändring för varje dag. 

Bertie tycker om sina koppelpromenader och fungerar bra med de andra hundarna i huset. Han får även vara lös utanför huset tillsammans med dem.

Till denna fina kille söker vi ett lugnt hem där han får uppmuntran så att hans förtroende för människor växer. Vi har ingen aning om vad som har hänt honom i hans tidigare liv men något har absolut gjort honom mycket försiktig och orolig. Men det är härligt att se hans framsteg, och att hans förtroende för människor växer. Så ett hem hos några lugna, kanske gärna äldre person/er skulle nog vara bästa för honom. Som erbjuder härliga promenader och mys i tv-soffan.

Bertie kan vara klar att resa runt årsskriftet.    

 

 

thumbnail_Bertie 2

thumbnail_003

thumbnail_005

thumbnail_006

thumbnail_Bertie 1 2

thumbnail_Bertie 3