klar 2

Tuva - finns i Sverige - bokad

Namn: Tuva
Kön: Tik
Ålder: Född januari 2018
Vikt: 18 kg. 6 september
Mankhöjd: 54 cm. - växer
Finns i: Fosterhem Alunda

Beskrivning:

6 september 2018

Tuva hittades övergiven som väldigt liten valp i byn Alora, hon räddades av en spansk dam som SOS försöker hjälpa. Så Tuva fick komma till SOS hundgård sent i april. Hon fick tillbringa de första månaderna i volontärernas hus men nu när hon blivit en stor och livlig tjej har hon fått flytta ut till en kennel för att bo tillsammans med några andra hundar. 

Tuva är en härlig ung hund med en fin personlighet. Hon älskar alla som hon fått träffa, både människor och hundar. För tillfället så delar hon kennel med bl a Susan, en annan lekfull unghund. De bor tillsammans med en vuxen stor hanhund och det fungerar bra. Det hon tycker mest om är att leka. Hon är ”full i bus” och vill vara med på allt skoj som händer runt henne. En annan sak som hon tycker mycket om är vatten och hon kan inte passera någon av poolerna på gården utan att hon vill kasta sig i dem. Då hon är svart och sommaren varit väldig varm så har hon tillbringat en stor del av tiden i en pool.

På gården är hon trygg i de flesta situationer men utanför gården är hon fortfarande osäker och kan reagera på saker hon inte känner igen. Tuva drar en del i kopplet på promenaden då hon är så ivrig och vill framåt. Nu när det inte är riktigt lika varmt ute så kommer promenaderna bli längre och koppelträning kan börja mer på allvar.

Nu har det blivit dags för Tuva att få en egen familj. Hon behöver någon som kan ge henne mycket kärlek och uppmärksamhet tillsammans med en del träning. I rätt familj kommer hon fortsätta utvecklas till att bli en underbar familjemedlem.

Tuva är klar att resa inom kort.

Tuva 4 2

thumbnail_002

thumbnail_026

thumbnail_027

thumbnail_Tuva 1

Tuva 2

Tuva 7 2