Toppbild11

Eddie - bokad

Namn: Eddie
Ras: Podenco
Kön: Hane
Ålder: Född januari 2017
Vikt: 11 kg
Mankhöjd: 41 cm
Hals: 28 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

16 juli 2018

Eddie dök helt plötsligt upp på SOS, en dag stod han bara där och tittade på volontärerna som om han sa: Nu är jag här! Inget vet var han kom ifrån eller hur han kom in genom grinden. Han var i bra kondition, dock något tunn och han har några ärr som tyder på att han nog levt som hemlös under en längre tid. Eddie hade inte något microchip. 

Han är en liten hund med stor personlighet, han är trygg tillsammans med människor och älskar verkligen uppmärksamheten från volontärerna. Eddie är ju en podenco vilket ofta betyder att de kan trivas bra ihop med andra hundar men vara lite ängsliga runt främmande personer. Han är dock motsatsen till det då han är som lyckligast när han får vara nära människor och han älskar verkligen att kramas. När han får sitta i knä på någon så sluter han ögonen och man känner verkligen att han är totalt avslappnad.

För tillfället delar han kennel med två tikar, Bess och Pebbles, vilket fungerar bra. Han kan vara lite av en macho-man runt vissa hanhundar. Detta kan nog förändras efter att han blivit kastrerad, vilket kommer ske inom kort. 

Eddie uppskattar sina koppelpromenader och tiden i playpen. Det tog några veckor för honom att anpassa sig till kennellivet vilket också kan tyda på att han levt som hemlös under en ganska lång tid.

Till Eddie söker vi ett hem som har mycket kärlek att ge, han skulle nog gärna bo som ensamhund men det är inte något krav. Då han är så pass trygg skulle han säkert kunna anpassa sig och bo både på landet eller i stan. Då han är podenco, vilka ju används som jakthundar i Spanien, så vet man inte hur det är med hans jaktintresse. Så om man vill ha honom lös kan det vara så att det enbart är inhägnat område som gäller.

Eddie kan vara klar att resa i mitten av augusti.

Eddie 1

thumbnail_011

thumbnail_030

thumbnail_032

thumbnail_038

thumbnail_050 3