Untitled3

Lotta

Namn: Lotta
Kön: Tik
Ålder: Född april 2016
Vikt: 13 kg
Mankhöjd: 47 cm
Hals: 31 cm
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

29 juni 2018

Lotta kom till SOS i april från en spansk dam i Alora, hon har ett privat rescue där alldeles för många hundar skall samsas. Det blir ohållbart i längden och SOS försöker hjälpa henne genom att hämta en del hundar så de ska få chansen till ett eget hem. Lotta hittas på gatan tidigare i år då hon satt bredvid kroppen av sin döde vän. Som de flesta av de hundar som hittades vandrande omkring i byarna hade hon inget microchip. 

När hon först kom till hundgården var hon mycket skygg. Detta har blivit bättre men hon är fortfarande försiktig vid möten med nya personer och í nya situationer. När man lärt känna henne är hon mycket kärleksfull och tillgiven, hon älskar kramar från sina favoriter bland volontärerna. 

Lotta är en lugn och vänlig hund som accepterar när man gör saker med henne trots att hon egentligen inte är så förtjust i det, som exempelvis när hon ska bada. Hon är helt klart vattenhund men tycker trots det inte om att vara i poolen som finns i playpen.

Hon är mycket bra med alla andra hundar som hon träffar, speciellt så älskar hon sin kennelkompis Maddoch.

Till Lotta söker vi ett lugnt hem hos en familj som vill fortsätta med att hjälpa henne bygga upp sitt självförtroende och göra henne till en trygg vovve. Ett hem där det redan finns en hundkompis skulle nog passa henne bäst, men det är inget krav.

Lotta kan resa inom kort.

Bild 2018-06-13 kl. 11.05

Bild 2018-06-13 kl. 11.05 2

thumbnail_023

thumbnail_023 2

thumbnail_035