Toppbild2

Sultan

Namn: Sultan
Kön: Hane
Ålder: Född mars 2015
Vikt: 15 kg
Mankhöjd: 48 cm
Finns i: Malaga dog pound

Beskrivning:

5 mars 2018

Sultan hittades när han vandrade omkring ensam i en liten by, i mycket dåligt skick. Han hade i stort sett ingen päls och väldigt många sår när han hittades. Ingen vet vad han varit med om och man kunde inte hitta något chipnummer. Med mycket kärlek och veterinärvård är Sultan idag helt återställd, han befinner sig på Malaga hundgård som SOS samarbetar med.

Den första tiden på Malaga var Sultan väldigt rädd och hade svårt för att vara nära volontärerna. Han morrade när de närmade sig hans kennel, men med tanke på hur han hittades är det inte så konstigt att han var tillbakadragen och rädd. Idag har Sultan anpassat sig till kennellivet på Malaga och är en glad, framåt kille. Idag när volontärerna går in i hans kennel hoppar han av glädje och vill alltid söka människokontakt, han älskar kel och gos och lägger sig gärna på rygg för att bli kliad på magen. Sultan inbjuder gärna till lek och han tycker om kast med boll.

Sultan har varit hos en hundfrisör för att få sin päls klippt och han skötte sig mycket bra. Han är även lugn när han åker bil.

Han kommer bra överens med sina kennelkompisar. Han kan vara dominant när det finns mat så man får hålla koll på honom när det är dags för matning.

Sultan går mycket bra i koppel och är väldigt lättlärd och lyssnar bra.

Med tanke på Sultans förflutna söker vi ett hundvant hem till denna fina kille. Sultan är ingen förstahund.

Han kan vara resklar i slutet på april.

Film

stor

DSC_1419

DSC_1434

DSC_1416