Toppbild10

Chewaka - bokad

Namn: Chewaka
Kön: Hane
Ålder: Född februari 2016
Vikt: 14 kg
Mankhöjd: 37 cm
Finns i: Malaga dog pound

Beskrivning:

20 februari 2018

Chewaka blev dumpad av sin förre ägare på den lokala hundstationen där hundar efter en viss tid får somna in. Som tur var blev han räddad av Malaga hundgård som SOS samarbetar med genom att placera en del hundar därifrån. Chewaka har befunnit sig på hundgården sedan december månad.

Han har snabbt blivit allas favorit och han beskrivs som en av de trevligaste hundarna som någonsin kommit igenom grindarna till hundgården.

Det märks att Chewaka inte har haft det så lätt och att han blivit illa behandlad då han lägger sig ner och kryper fram till volontärerna.När man ska koppla honom lägger han sig också ner.

Han har nog knappt fått gå i koppel tidigare heller, han gör dock framsteg varje dag så det går bättre och bättre. Han fick följa med på en dagsutflykt till en park där det fanns många andra hundar och människor. Man märkte då att Chewaka uppskattade allt som hände omkring honom trots att han var försiktig, när det händer något ovant så kryper han också ihop men tillsammans med de andra hundarna blir han tryggare.

Det som denna speciella kille uppskattar mest är kel och gos och han försöker liksom hålla kvar volontärerna för att han ska få mer mys, han är väldigt ovan och svältfödd på kärlek och nu när han börjar vänja sig kan han liksom inte få nog. Chewaka är väldigt lätthanterad, klippa klor och rensa öronen är inte något problem.

När man närmar sig hans kennel hoppar han av glädje och är oftast den som först står vid dörren och vill ut.

Chewaka kommer bra överens med de hundar han har fått träffa. Han bryr sig inte så mycket om dem och han bjuder inte in till lek. Att leka och busa är inte så mycket för denna kille. Det är framförallt mänsklig närhet som han vill ha. Sitter volontärerna med en annan hund och gosar kommer han gärna och försöker hitta en plats för honom att delta.

Chewaka har fått träffa katter och han bryr sig inte om dem. Han fungerar även bra med barn.

Vi söker ett hundvant hem till denna kille. Någon som kan jobba med honom med mjuka metoder för att stärka hans självförtroende och ge honom all den kärlek han så väl förtjänar efter den svåra tiden i hans förra hem.

Film


stor

DSC_0240 copia

_SML1563

DSC00937 copia

IMG_0015 copia

IMG_0043 copia

IMG_0071 copia

IMG_0049 copia

IMG_0063 copia