Toppbild11

Asta

Namn: Asta
Kön: Tik
Ålder: Född oktober 2017
Vikt: 8 kg (12 feb)
Mankhöjd: 40 cm - växer
Finns i: SOS Animals hundgård

Beskrivning:

13 februari 2018

Asta hittades tillsammans med ett syskon tidigt i januari. De hittades på samma plats där valpen Malta hade hittats tidigare. Vi tror därför att de kommer från samma kull av mastinvalpar. Hon var vid god hälsa men något underviktig.

Asta och hennes syster Caroline fick tillbringa de första veckorna i volontärernas hus, nu har de nyligen flyttat in i en kennel till en grupp med andra valpar. Under tiden i huset fick de umgås med fler andra hundar och fick mycket uppmärksamhet av alla volontärer.

Asta är en enkel valp som fungerar bra med alla, hon tycker om att leka med sin syster och de andra hundarna, hon tycker också mycket om att sova. Hon är en typisk mastin och man kan beskriva henne som en lite lat och slö vovve, hon gillar att ”slappa” helt enkelt. Hon får nu två korta koppelpromenader per dag och det fungerar bra. Asta skulle säkert passa i de flesta familjekonstellationer. Just nu är hon som ett stort keligt gosedjur, men hon kommer säkert att bli en ganska så stor vovve. Naturligtvis svårt att säga hur stor hon kan bli men mastiner kan ju väga runt 40 kg, nu är det ju en tik så kanske blir hon inte så stor, men det är något man bör tänka på.

Asta kan vara redo att åka i april

stor

006

008

009

012

013

011