Toppbild4

Charcoal - bokad

Namn: Charcoal
Kön: Hane
Ålder: Född mars 2017
Vikt: ca 25 kg
Mankhöjd: 58 cm
Finns i: Fosterhem Munsö/Ekerö
Kontaktperson: Nina Ihrner 070-7413510

Beskrivning:

10 november 2018

Nu har Charcoal varit i sitt lantligt belägna fosterhem i över ett år. Det börjar nu bli dags för honom att få ett eget hem. Vi tror det kommer vara lättare för honom att fortsätta utvecklas om han får bo antingen som ensam hund eller så skulle han nog uppskatta någon hundkompis. I fosterhemmet så finns det alltid en ganska stor flock. Charcoal känner där att han måste ta ett stort ansvar i gruppen och den ”riktige” killen kommer liksom bort i flocken. Han får inte heller den uppmärksamhet som han skulle behöva, vilket ju är naturligt i en större flock. Så nu hoppas vi att det bästa föralltidhemmet väntar på honom.

Han har nu under en kortare tid fått bo i ett annat fosterhem, hos en medarbetare till SOS. Vi ville se hur han skulle beta sig om han istället för ”på landet” fick bo i en förort/lägenhet och vara med på allt vad det innebär. Åka kommunalt osv, träffa fler personer. Vi har fått en uppdatering om honom nu och Anna beskriver honom enligt nedan:

Charcoal har lätt för att bli stressad och behöver komma till ett hem där han kan bli vägledd genom livet med en trygg hand. Med tanke på detta vore det nog bäst för honom att komma till ett hem utan barn, och gärna ute på landet eller i en mindre ort. Han skulle älska att bo hos någon där han får följa med på långa promenader och skulle nog gärna bo med en stabil hundkompis som han kan busa med, och som kan visa att det inte finns något att stressa upp sig för.

Han är en fantastisk hund, Charcoal är en aktiv hund, full av energi och livsglädje. Han älskar att bada och simma, även i det kalla vattnet nu på hösten. Han är vänlig och väldigt tillgiven. Hans spralliga sida kommer fort fram på promenaderna då han älskar att springa runt och busa i skogen. Charcoal är följsam och är duktig på inkallning. Trots hans energi ute på promenaderna är han lugn och trevlig inne och älskar att gosa. Han kommer gärna fram och puffar på en med nosen eller tassen när han tycker att det är dags för uppmärksamhet och klappar
Den som tar sig an Charcoal måste vara beredd på att det krävs en del arbete med honom, men i utbyte får man en fantastisk hund, full av kärlek.

Om ni känner att detta kan vara en vovve för er så hör gärna av er till fostermatte för ytterligare information.
28 september 2017

Första beskrivningen från när Charcoal och hans bröder kom till SOS hundgård.

Alla tre kom tillsammans med sin mamma till en mindre hundgård tidigt i maj månad. De bodde där till i juli då de fick komma till SOS. Kvinnan som har hundgården har många hundar att sköta själv så tyvärr fick inte dessa tre speciellt mycket tid så de blev aldrig särkskilt vana vid att handskas med. Detta har nu ändrats sedan de kom till SOS hundgård. När de kom var de rädda för det mesta men man ser förändring hos dem nu hela tiden och de har gjort stora framsteg. Charcoal har fått komma till ett fosterhem i Sverige, vilket gjorde att hans bröder kan få mer tid och det var bara positivt att dela på syskonen.

Charcoal var medan han var kvar på hundgården den osäkraste av bröderna, han höll sig i bakgrunden och kollade på när brorsorna lekte. Nu har han kommit till ett fosterhem och mer information om honom kommer från hemmet när man lärt känna honom lite mer,thumbnail_image4

thumbnail_image5

thumbnail_image10

thumbnail_image3

thumbnail_image1

thumbnail_image9