Toppbild12

Mario - bokad

Namn: Mario
Kön: Hane
Ålder: Född januari 2015
Vikt: 17 kg
Mankhöjd: 48 cm

Beskrivning:

28 juli 2017

Mario har nyligen flyttat till SOS från damen Toni i Alora, Toni räddade honom från hans förra ägare, en getaherde, mannen hade planerat att avliva Mario då han inte var nöjd med hans ”jobb”. Tydligen hade det även hänt någon olycka med Mario och mannens höns. Detta gjorde att han bestämde sig för att göra sig av med sin hund.

Mario var trots att han var underviktig och ovårdad i bra kondition. Han har fått en hel del bad sen han kom och man har jobbat mycket med hans päls för att få bort allt skräp som fastnat i den. Han bara älskar när han får bada och bli omhändertagen. Man kan göra vad som helst med honom, han har blivit klippt runt sina ögon för att öht kunna se något, rengjord I öronen, klorna klippta. Allt funderar och han bara står still och njuter av all uppmärksamhet han får.

När Mario först kom till SOS bodde han i en stor kennel tillsammans med de andra hundarna som också kom från Alora. Han är mycket större än resten av gruppen men han kom bra överens med dem alla. En gång i veckan får ju hundarna komma till volontärernas hus och där träffa bland andra de hushundar som bor där jämt och han har funkat bra även med dem. Nu har han flyttat till en annan kennel som han delar med Campo och lilla Ronnie.

Det verkar verkligen som att han uppskattar den uppmärksamhet och tilllgivenhet som han får från volontärerna när det finns tid, han är inte på något sätt en krävande hund utan tar emot när det bjuds. Då han varit en arbetande hund så är han säkerligen väldigt ovan vid att ha blivit klappad och kramad. Han har också nyligen börjat visa intresse för leksakerna, vilket säkert också är något nytt för honom.

Koppelträningen går mycket bra. Det verkar som om han verkligen trivs med sitt nya liv på hundgården. Det har hänt mycket nytt på en kort tid för honom och det helt utan problem. Vi känner till hans bakgrund och start i livet, men Mario är en stabil och cool kille och vi tror att han kan passa i de flesta familjekonstillationer. I rätt familj kommer han att fortsätta utvecklas och den familjen kommer få en riktig supervovve.

 Mario kan vara klar att åka till Sverige från den 3 september

Stor

ny1

ny2

021

014

ny4

ny5

ny3