2222222222

Vida - finns i Sverige

Namn: Vida
Ras: Pocenco
Kön: Tik
Ålder: Född april 2017
Vikt: 5 kg
Mankhöjd: 35 cm
Finns i: Fosterhem Munsö (Ekerö)

Beskrivning:

28 juli 2017

Vida är ytterligare en av de hundar som SOS ska hjälpa till att placera, och som kommer från damen i Alora. I den byn är det väldig många övergivna hundar på gatorna och många av dem lämnas in till damen. När Vida hittades var hon ännu inte två månader gammal.

Veterinären uppskattade att hon är född I början av april, det är en liten tjej. Det är svårt att utifrån bilderna bedöma hur liten hon är. Hon kommer naturligtvis att växa en del, hur stor hon kommer blir är förstås omöjligt att säga men en gissning är nog att hon växer någon decimeter till.

Vida är mycket tillgiven, vänlig och väldigt söt, en populär tjej hos volontärerna. Hon är redan ganska så trygg och kommer bra överens med de andra hundarna, oavsett storlek.

Koppelträningen har börjat och det går bra. Vida delar för närvarande kennel med fyra andra småhundar, bland dem valpen Tito. De två har jättekul och leker och busar mest hela dagarna.

Det är en lycklig liten valp som säkert kan passa i de flesta familjer. Det är ju en podenco, som ju används som jakthund i Spanien, så man vet inte hur det är med hennes jaktintresse. Möjligen kanske det inte kommer gå att ha henne lös förutom på inhägnat område. Det är inte något som man kan säga nu, men som man skall vara medveten om.

Vida kan vara klara att åka till Sverige från 3 september

stor

034

056

075

058

079