Toppbild10

Tyrion - bokad

Namn: Tyrion
Kön: Hane
Ålder: Född mars 2017
Vikt: 10 kg 9 juli
Mankhöjd: 46 cm - växer

Beskrivning:

13 juli 2017

Samma information kommer finnas för alla fyra valparna tills vidare:

Valparna Arya, Tyrion, Gizzmo och Ramsey hittades bredvid en väg nära byn Villafranco, de hade uppenbarligen precis blivit dumpade där. Ett par som körde förbi upptäckte dem och blev rekommenderade att lämna in dem till SOS. De var ca sex veckor gamla och bortsett från att de hade loppor och fästingar var de i god kondition. Vi vet inget om vad de kan komma ifrån, gällande vad det kan vara för raser så är det i alla fall schäfer i dem, vad mer kan man förstås bara gissa. Tills de vuxit lite mer är det svårt att ge beskrivningar på respektive valp, det får komma när man kan börja se vilka olika personligheter som de utvecklar. Alla fyra är väldigt vänliga, kärleksfulla, lekfulla, tillgivna och trygga. De har härliga personligheter och njuter av all uppmärksamhet de får från alla olika volontärer på gården.

Det är som sagt svårt att hitta några skillnader i personlighet men man skulle kunna saga att Arya, den enda tiken I kullen, nog kan vara den som är mest lättlärd men alla valpar har visat sig ha lätt att förstå, intelligenta små vovvar. Gizzmo är den som med sina vackra uppstående öron är mest schäferlik, han kan ofta se ut som om han funderar över något – en tänkare alltså. Ramsey är ett riktigt kelmonster och Tyrion är babyn i kullen.

Valparna har tills nyligen bott tillsammans men man har nu särat på dem och satt dem med några vuxna hundar istället. De ska förhoppningsvis lära valparna lite mer om vuxenlivet. Arya och Tyrion delar kennel med två vuxna tikar vilket är bra för dem. Gizzmo och Ramsey delar kennel med Wilma. Alla fyra njuter av sina dagliga promenader och när tid och möjlighet finns så brukar de få gå på enskilda promenader för att koppeltränas, det kan vara svårt med fler valpar på en gång då de ofta vill leka istället för att promenera. De får också komma till volontärernas hus en gång i veckan och det uppskattas mycket. När valparna är i huset blir det inte mycket siesta för volontärerna för de är överallt och undersöker hela huset.  De får då också träffa många andra hundar i olika åldrar och storlekar och det är aldrig några problem.

Valparna börjar nu bli så pass gamla att de lyssnar och man kan lite försiktigt börja med att träna dem. De hem vi önskar till dessa vovvar ska vara intresserade av att aktivera sina hundar och också ha tid för gos och mycket kärlek att ge sin nya familjemedlem.

De kan vara klara att åka från den 13 augusti

Stor

040

060

063

080