Untitled2

Milo 2 - finns i Sverige - bokad

Namn: Milo 2
Kön: Hane
Ålder: Född februari 2013
Vikt: 7 kg
Mankhöjd: 35 cm
Hals: 30 cm

Beskrivning:

4 juli 2017

Vi känner inte till något om Milos tidigare liv, men han blev inlämnad till el Paraiso, som är en avlivningsstation. När han först kom dit bedömde personalen honom som en hund som hade stor möjlighet till nytt hem så han fick sitta på ”första parkett” så att folk som kom dit för att leta efter en ny familjemedlem skulle se honom. Detta hjälpte tyvärr inte, många av hans kennelkompisar flyttade till nya hem men Milo blev flyttad till en annan plats på stationen, vilket betydde att han bara väntade på att avlivas. En kvinna som är boende i närheten brukar fotografera hundar på el Paraiso och lägga ut på facebook med förhoppning att någon ska se hundarna och vilja adoptera dem. En av våra medarbetare, Gill, såg honom och då inte någon annan var intresserad så bestämde hon sig för att det var en hund som vi skulle kunna hjälpa till ett nytt hem och ett nytt liv.

Milo var så avstängd och deppig efter sin tid på stationen att han fick flytta direkt till ett fosterhem där han fick stanna I två månader. I början var han mycket tyst och brydde sig inte men detta ändrades snabbt under de första veckorna i hemmet. När han märkte att hans liv helt ändrats så blev han väldigt tillgiven mot sin fostermatte och han lämnade inte henne ur sikte. Milo älskade sina dagliga promenader och det var inte några problem att ha honom lös. En liten hund som bodde granne med dem började komma på besök varje morgon för att äta frukost och leka med Milo och de blev bästa vänner och hade jättekul ihop. När han varit i hemmet i ca två månader så var han dock redo för att kunna flytta till SOS. Han får bo i huset med volontärerna och de andra hushundarna.

Milo är en liten kille med stor personlighet. Med personer han lärt känna är han mycket trygg och tillgiven, han söker inte aktivt uppmärksamhet när det kommer nya volontärer men efter några dagar låter han dem gärna ge honom kramar och uppmärksamhet. För det mesta är han mycket ”cool” och avslappnad, han älskar att slappa i soffan och volontärernas sängar. Han kan också gå iväg själv på lite upptäcktsfärd på gården, går och kollar runt lite och kommer tillbaka när han är klar. Nu händer också att han ibland hoppar upp och somnar i famnen på någon volontär. En helt annan hund än för bara några månader sedan.

Milo går bra i koppel och funkar bra när han får åka bil. Han har också blivit badad och det fungerade också bra. Han skulle nog passa bäst i ett lugnt hem, det kan finnas andra hundar i familjen men han skulle säkert inte bli ledsen om han fick vara ensam hund och få all uppmärksamhet själv, ju färre att behöva tävla om mattes/husses uppmärksamhet dess bättre tycker Milo.

Innan Milo flyttade från fosterhemmet tog matten honom till en hundfrisör och klippte ner honom, skönare i värmen och lättare att sköta om. Nu håller pälsen på att växa ut igen, han har en tjock päls som är mycket svartare än vad man ser på bilderna nu.

Milo kan vara klar att resa inom kort.

stor

001

010

017

014

022

033