klar 4

Dexter - bokad

Namn: Dexter
Kön: Hane
Ålder: Född januari 2017
Vikt: 8 kg (13 maj)
Mankhöjd: 37 cm - växer

Beskrivning:

13 maj 2017

Dexter blev tillsammans med sin mamma dumpad i en container när han bara var ca 2 veckor gammal. Det var bara ren tur att en spansk hundvänlig kvinna var där för att kasta sopor. Då hörde hon gråt från botten på containern. Då hon tittade ner såg hon Dexter och hans mamma. Det tog dock ett bra tag och mycket jobb för henne att kunna rädda dem, mamma hund ville skydda sin valp och förstod förstås inte att det var en vänlig person som kom för att hjälpa dem. När hon lyckats få upp dem ur den djupa containern fick de komma med henne hem och tillbringade några veckor hos henne innan de fick komma till SOS.

Det är så svårt att förstå hur man kan göra så, kasta bort sina djur som om de vore en påse sopor. Men just dessa vovvar hade tur och nu söker vi ett eget hem till denna söta kille.

Dexters mamma är en spansk bodeguera och han är mycket lik henne, men växer fort så hans pappa är säkerligen någon större ras. En gissning är att han kommer bli en mellanstor hund.

Han har tills nyligen delat kennel med sin mor och en annan bodeguera som också kommer från samma dam som dem. När han nu fyllde tre månader så var det dags för honom att flytta till en ny kennel där de andra valparna bor. Fram till dess hade han varit trygg och säker med sin mamma, då var han en tuff liten valp. I början när han flyttat från tryggheten hos sin mamma blev han en tyst och mindre säker kille, men detta ändras nu från dag till dag allt eftersom han vänjer sig vid det livet. Att han haft sin mamma hos sig de första månaderna i livet har gett honom en bra start.

Dexter är en vänlig, lugn valp som är van vid olika människor, då det är olika volontärer som handskas med hundarna. Han njuter av att få komma upp i knät på någon av dem och bli omklappad, men han är inte påträngande, utan bara tacksam när det finns tid för en mysstund. Han har anpassat sig bra och trivs med livet på gården och sina små kompisar.

För tillfället delar han kennel med fyra andra valpar, det är ”fullt ös” i deras kennel när de leker. Något han också tycker mycket om är de dagliga promenaderna.

Vi tror att han kan passa i de flesta familjer.

Tror ni att denna väldigt söta kille skulle passa in i er familj så skicka intresseanmälan.

Dexter kan vara klar att åka efter den 25 juni.

stor2

046

052

064

057

054

dexter