klar 6

MacKenzie - bokad

Namn: MacKenzie
Kön: Tik
Ålder: Född januari 2015
Vikt: 14 kg
Mankhöjd: 48 cm
Hals: 32 cm

Beskrivning:

30 september 2016

MacKenzie hittades, tillsammans med Piper, liggandes vid en väg i juli månad. Först trodde man att hon var död men hon låg bara och sov. Båda hundarna led av värmen samt att de varit utan både mat och vatten en tid. Efter några dagar på SOS så repade de sig båda två och mådde sedan bra

MacKenzie har redan från början varit en vänlig och säker hund men det var uppenbart att hon aldrig varit någons husdjur, mer troligt är hon en övergiven jakthund. Hon var absolut inte van vid att gå I koppel och det har tagit mycket tid och tålamod att lära henne men nu har hon blivit riktigt duktig. Det gick inte heller att lämna henne i playpen då hon försökte klättra över staketet, man märkte att hon var väldigt jaktintresserad, detta har också ändrat sig och hon har inte alls detta beteende längre. Det är ju podenco så naturligtvis kan man inte säga hur hon kommer bete sig i sitt nya hem, det är väl troligt att man kommer få ha henne kopplad och bara släppa henne på inhägnat område. Det är väl egentligen inte något stort problem, och är förhoppningsvis inte avgörande för om man bestämmer sig för att adoptera en vovve.

MacKenzie delar för närvarande kennel med Luther vilket fungerar mycket bra, de har blivit väldigt nära vänner, nästan som om de är ett par. Alla hundar får ju komma till volontärernas hus två gånger i veckan och detta är något som hon verkligen älskar. De dagarna tar hon varje tillfälle hon kan få att ligga i någons säng och hon har kommit att uppskatta kel och kramar.

Hon är en aktiv hund med ganska så hög energinivå, älskar att springa i playpen. Hon har lärt sig att springa efter bollen och hon använder de grejer som finns i agilityområdet, leker för sig själv där, hoppar upp på redskapen och har kul. Så ett hem som vill jobba med henne och låta henne jobba/träna är vad vi söker till henne.

På de månader som gått sedan MacKenzie kom till hundgården har hon förändrats från en övergiven, antagligen misslyckad jakthund till en hund som är redo för ett eget hem där hon får bli ett älskat husdjur. Man kan ärligt beskriva henne som en älskvärd, tillgiven hund som söker närhet. Hon kan vara lös under den tid hon får vara i volontär-huset, tidigare fick man använda en långlina på henne för att hon inte skulle gå iväg från huset till ett lockande område med långt gräs. Hon har insett att det är mysigare att få mänskligt sällskap istället för att ge sig iväg ensam.

MacKenzie är intelligent och vill vara till lags. Hon behöver en familj som fortsätter med träningen för att få fram det bästa ur henne, hon har potential att bli en mycket lojal kompis när hon väl “bondat” med sin nya familj. Hon skulle nog uppskatta om hon fick vara ensam hund i familjen, detta för att man ska kunna få den rätta kontakten och ha mycket tid för just henne. Likväl som hon behöver ett aktivt hem är hon också bra på att koppla av, vilket hon nog gärna gör i en skön soffa.

Hon har en vit fläck i båda ögonen, veterinär har tittat på detta och det har inte någon som helst betydelse för hennes syn, det ger henne bara ett speciellt utseende.

078stor

011

027

093

095

101

112

123