Toppbild2

Rubba - är placerad

Namn: Rubba
Kön: Tik
Ålder: Född december 2010
Mankhöjd: 50 cm

Beskrivning:

7 maj 2013

Rubba bodde tillsammans med flera andra hundar och katter hos en psykiskt sjuk kvinna som samlade på djur. Förhållandena i hemmet var fruktansvärda och då myndigheterna väl ingrep var många av djuren i mycket dåligt skick. De hade haft dålig tillgång till mat och vatten och saknade tak över huvudet. En hundgård i Sevilla, som SOS samarbetar med, tog sig an flera av hundarna och har jobbat mycket med att socialisera dem och lära dem att lita på människor.

Rubba har återhämtat sig bra och verkar inte ha fått några bestående men. Hon är en oerhört kärleksfull, lojal och tillgiven hund som är väldigt duktig och väluppfostrad trots sin svåra start i livet. Som alltid då man har att göra med hundar som har svåra upplevelser i bagaget kan det uppstå till synes vardagliga situationer som skrämmer dem. Det är dock inget man hittills har lagt märke till hos Rubba utan hon verkar ha rehabiliterats helt och hållet. Hon fungerar bra på hundgården, där hon varit sedan augusti 2012, och är mycket omtyckt. I sin kennel har hon har lätt för att koppla av och ta det lugnt.

Hon är en väldigt smart tjej som är både följsam och lydig när hon får uppmärksamhet, vilket hon vill ha mycket av. Hon har massor med energi och älskar att leka och busa och att bli ompysslad av volontärerna. Hon är väldigt nyfiken och framåt i sin karaktär och har en underbar personlighet. Hon kräver dock en hel del aktivering och motion men med de behoven tillgodosedda så är hon en helt fantastisk hund och har alla chanser att bli en älskad familjemedlem.

Rubba har tyvärr konstaterats ha leishmania 

 


Se en film då Rubba leker här

Se en film då Rubba badar i en hink här

Se fler bilder här


Faddrar:


Lotta Norin, betalar varje månad

Chatrine Schöffel, betalar varje månad

Från februari 2017

Karl Herdter

Från januari 2017

Eva Jönsson

Christina Alvner

Från augusti 2016

Britt-Marie HietamäkiRubba1

Rubba2

Rubba3