Toppbild6

Ida-Marias berättelse - november 2003

Ida-Maria - volontär på SOS 2003 
 
Åkte från Landvetter flygplats kl.15.30 fredagen den 21/11. Beräknad tid i Malaga var 19.15 men var framme 19.50, detta pga turbulens i luften. Kim och hennes dotter Kelly hämtade oss och vi åkte till en restaurang som heter 19:e hålet, där var alla andra volontärer och Kims man och son.Åt 3-rätters för 9euro. Åkte seda till SOS (vägarna där var inget vidare, det hoppade och skumpade) och så la vi oss trötta efter allt som dagen inneburit.
 
22/11
Idag började vi arbeta. Gick upp kl.8.30 och börjar jobba kl.9. 2 tjejer som vart där en längre tid visade oss hur man går till väga en vanlig dag! Det är uppdelat i 3 olika sektioner: uppe=i huset, mellankennlarna=ligger mitt emellan huset och nedre kennlarna och har mest mindre hundar, nedre kennlarna=ligger längst ner, en bit från huset och hade när vi var nere 57hundar. Vi var i dom nedre kennlarna. Tjejerna visade oss hur vi skall städa, vilket är en stor del av det man gör och så var vi ute med alla hundarna. Alla hundar kommer ut 20-30min/dag. En del går i koppel pga att dom har tendens att springa bort, andra går lösa och får röra sig som dom vill.Det är ett så PERFEKT ställe att rasta hundar på där, för det rinner en flod som hundarna badar och leker i, sen växer det bambu som dom kan göra sina behov i och så givetvis avokadoodlingen som nästan alla hundar springer in i och snor sig en avokado för att äta eller leka med. Denna dag var vi klara vid 14 tiden Efter att vi jobbat och bytt kläder åkte vi och handlade mat. Vid 17 tiden är det dax att utfodra hundarna. Kim är väldigt noga med vad hon ger sina hundar och det är torrfoder (Royal Canine) och lite burkkött i varje skål. Efter att alla hundar ätit så stänger vi in dom.
 
23/11
Gick upp samma tid idag och fattade ett viktigt och kvickt beslut om att plocka ner våra kläder igen som vi hade plockat upp i en byrå på vårt rum, detta pga att det var en liten mus som hade sin bostad där!! Sen jobbade vi nere igen och idag ösregnade det och det betyder lera överallt.Så rastningen idag gick lite fortare än vanligt. Att laga mat uppe i huset går bra trots att vi är så många som delar på huset, vi är 5st. Jag vet inte varför men det blir att man går och lägger sig ganska tidigt här, mellan 20.30-21.

24/11
Regnade inatt och det var verkligen ösregn, några droppar kom in till oss genom taket. Var nere idag också och det skall jag vara resten av min vistelse här. Nu börjar man lära sig namnen på hundarna vilket givetvis underlättar när man skall rasta dom eller bara prata med dom. Veterinären var här idag för att kastrera några hundar, operationsmiljön här är inget vidare. Har fått några favoriter nu, Mitch=unghund, stor och kraftig och jättefina ögon och så Jerry Lee=en stor mörk långhårig schäfer.

25/11
Ledig idag, tog mig sovmorgon till 10. Tog sedan en promenad för att kolla runt i trakten, tog en del kort på kaktusar och fina vyer. Och så njöt jag av min första soldag!!!!På eftermiddagen åkte vi med Kim till mataffären och köpte vykort.

26/11
Jobbade idag igen och det var sol, jättevarmt och skönt!! Jobbade till ca kl.14. Det var mycket roligare och hundarna verkade gladare när det var varmt och inte massa lera.Efter vi var klara satt vi i solen.

27/11
Vädret var fint idag oxå! Men natten var hemsk, hundarna skällde och en tjej var sjuk så hon var på toa 20 gånger på natten (vi hade toaletten inne på vårt rum) Förresten, inne i huset i vårt kök bor ca 7 hundar. Kim kom med två nya hundar som hittats på, en vit podenco som bor nere i kennel bland dom andra hundarna. Och så en liten hund som heter Oulli och hon bor i vårat rum. Fick idag oxå veta att en hund skulle åka med oss till Sverige, nämligen Georgio.

28/11
Idag åkte en av volontärerna hem och hade två hundar med sig, Blondie till sig själv och Molley till en annan dam. Så dom fick vi andra bada i ohyreshampo och rengöra öron ch ta på kläder så dom ej skall bli förkylda på flygresan. Har nu en ny favorithund, Mulan, en röd liten skit som bor i vårt kök.

29/11
Fint väder även idag, blivit lite solbränd! Att jobba går nu som en dans och hundarnas namn har jag lärt mig. Idag kom en boardinghund (en hund som ägaren lämnat för att hon/han skall på te.x. semester) som heter Wolfie och är en husky. Och så kom 2 upphittade valpar, stackare.

30/11
Inte alla som tillbringar 1:a advent i Spanien med kanonfint väder!!! Ledig idag fast vi fick rycka in "akut" ändå när den vita podencon Blankita rymde och när Paddy råkade vara ute samtidigt som Jamboree och Basil för då blev det bråk och vi fick hjälpas åt att lösa det.Så har jag umgåtts en del med Mulan.

1/12
Regnade inatt och mulet på morgon/förmiddag, tråkigt! Kom en ny hund idag, Toffie, en vit liten 5 månaders skit där ägaren fåt stroke, hon bor oxå i vårt rum. Bestämde mig idag för att Mulan skall med mig hem!!!!!! Men hon kan ej åka tillsammans med mig eftersom det är en massa saker hon måste göra innan hon är resklar, så hon kommer till jul, överlycklig!!!!

2/12
Vilken natt!!! Iskallt, kläder + täcke + filt = kallt ändå!!!!! Gick upp tidigt idag för att åka med Kim te Fuengirola där vi gick på marknad.Det fanns massa fina saker på marknaden och det var en trevlig dag! Såg en termometer idag, 12grader. Åkte med Kim hem igen kl.18.

3/12
Ganska okej väder idag. Idag är min sista dag att jobba, lite sorgligt.. Nu när man väl kommit in i det så hade man gärna stannat. Strömen har vart borta halva dagen. En vovve som heter Anja fick ett hem idag, det var ett danskt par som var här och hämtade henne. Dom bodde i Spanien på vintern och på Bornholm på sommaren. Skoj för lilla Anja och hoppas hon blir lycklig.

4/12
Gick upp tidigt idag för att åka med Kim te Fuengirola och sedan ta tåget till Malaga. I Malaga gick vi runt i affärer och åt gott. Men det var ingen stad som jag gillar, föredrar Fuengirola. Idag bytte jag även adresser med dom andra här och skrev i volontärboken som alla skriver i om sin vistelse. Fick idag veta att Georgio inte skall med oss te Sverige längre, för hans fosterhem har ändrat sig men en annan vovve som heter Tara och har bott i nedre kennlarna skall med oss hem imorgon.

5/12
Dax att åka hem. Fy, vad tiden har gått fort... nästan så man vill stanna nu när man har vant sig vid livet här och fäst sig vid alla hundar. Det är så skönt här för tiden är inte det viktigaste så som det är hemma i Sverige och här får man tillbax så mycket av hundarna.Planet går 20.15 och vi åkte från huset 17. Kim hjälpte oss med allt som hade med Tara att göra. Det var blåsigt även på flygresan hem och vi landade i Sverige 00.10. Och Taras nya ägare var överlyckliga över att se sin efterlängtade hund.

Slutsats:
Allt har varit mycket roligt och är någon som jag bär med mig resten av livet! Och jag vet att jag kommer att återvända. Fast allt är inte så roligt, man måste ju ändå tänka efter VARFÖR hundarna är där som är? Jo, för att vi människor inte tar vårt ansvar. Bara lämnar hunden någonstans som i lägenheten när man flyttar, eller på motorvägen för att den är jobbig, eller varför inte slänga den i soporna?? Ja, det är därför dom sitter där på SOS och inget hellre vill än ha ett hem med kärlek. Varje gång dte kom in en ny hund så mådde jag dåligt men samtidigt så var det så väldigt roligt när någon hund hittade ett hem! Något som är bra är det att alla hundar kastreras så det förhindrar att populationen skall öka. Men hursom helst så är detta något som alla borde göra!!!!