Toppbild8

Ny hundgård

7 juni 2019

Lite information om insamlingen till SOS Animals nya hundgård.

T.o.m. den 4 juni har vi fått in 60.925:-, vilket vi naturligtvis är väldigt tacksamma för, det är ju bara på knappt en vecka, så vi har ju förhoppningar att det kommer öka.

Flytten kommer börja genomföras kommande vecka då man kommer flytta och bygga kennlarna, sedan kommer vovvarna så snart det är klart.

När vi har börjat med arbetet kommer vi veta hur mycket som vi kommer behöva hyra in personal som kan hjälpa oss med bygget och vad det kommer att kosta. 

Det vi redan har betalt är Euro 3.200.-, (ca 34.000:-,)gällande mäklararvode, deposition och förskottshyra. 

Vi kommer hålla er uppdaterade om hur flytten går och vilka kostnader vi kommer få och även vilka kostnader vi kommer ha framöver. Så inom 2-3 veckor bör det komma en ny uppdatering.

Nu kommer alla de ”lifers” som finns på gården att finnas som fadderhundar. Det kostar 500:-/år att bli fadder. Vi hoppas ju naturligtvis att någon ska fastna även för någon av dem, så de kan få ett hem, då i Spanien. SOS placerar ju inte dessa vovvar genom vår hemsida då orsaken till att de är fadderhundar oftast beror på att de är positiva för leishmania eller har andra problem. Vad det kostar SOS att hålla dessa vovvar är svårt att säga, men det är ju mat, medicin och veterinärkostnader.

Återigen, stort tack till er alla som bidrar

Tidigare information

Uppdatering om SOS verksamhet i Spanien.

Ända sedan vi fick beskedet att vi blivit uppsagda från den gård där verksamheten bedrivits under en längre tid har sökandet efter ett nytt ställe pågått, och nu har vi lyckats hitta en plats. De nya ägarna till ”gamla” SOS låter oss ha hundar kvar på gården juni månad ut, men efter det hade det inte funnits någon lösning för hundarna. För de volontärer som är/varit på plats har andra lösningar gällande boendet ordnats och de har åkt/åker till hundgården dagligen för att ta hand om hundarna.

Så även om det inte kommer inte bli i samma omfattning som hittills är vi mycket glada över denna ”sista-minuten-lösning”. Vi kommer inte vara tillåtna att ha hundar i samma omfattning där. Dock kommer de ”lifers” som bor kvar på gården att kunna flytta dit, det är i dagsläget 7 st och totalt kommer det nog finnas platser för uppemot 14 hundar.

Vi kommer alltså att koncentrera oss på att hjälpa hundar från andra hundgårdar. Vi fortsätter placera hundar från Malaga Dog pound, samt naturligtvis från A New Day, samt flera mindre hundgårdar som inte själva kan placera sina hundar. Då kan de få komma till SOS i väntan på sina nya hem.

Det kommer ju en hel del kostnader i samband med flytten och hyror osv. Vi hoppas därför på allas goda vilja att sponsra oss så att vi kan genomföra detta på bästa sätt.

Detta betyder också att vi återigen kommer att ha behov av volontärer, det kommer dock inte vara i samma omfattning som tidigare – utan 2-3 stycken förutom ansvarig finns det sovplatser för.

Vill ni sponsra oss så går det till något av nedanstående:

SOS animals kontonummer

Plusgiro 183341-7.

Bankgiro 5082-8565 

Swish 1233196557

Ange alltid namn och vad betalningen avser!

 

När vi kommit på plats och fått ordning på nya gården kommer mer information och bilder, hoppas ni vill stödja oss, så vi kan fortsätta att hjälpa hundar att hitta nya, fina hem och familjer.

Tack på förhand